Bleaching

Bleaching

Bleachen (bleken, tooth whitening) is tegenwoordig een gevestigde waarde in de cosmetische tandheelkunde. Een stralend witte glimlach geeft een goed beeld van een persoon. En omdat een eerste indruk vaak heel belangrijk is, mag je dan ook het belang van verzorgd gebit niet onderschatten. We onderscheiden twee procedures om te bleachen, beiden worden toegepast bij Esthedentalplus:

Home bleaching:

De bleektray (bleekgebitje) wordt door de tandarts, na een eenvoudige afdruk van het gebit, gefabriceerd. Het home-bleachpakketje bevat naast deze bleektray ook nog een aantal spuitjes met bleekgel. Deze gel breng je, voor het slapen gaan in de tray dient te worden aangebracht. Reeds na twee nachten is er een duidelijk wittere kleur te constateren. Na een vijftal nachten is de whitening meestal voldoende (vijf tinten verbetering). Het grote voordeel van het “home bleachen” is echter dat de patiënt de graad van “witheid” en het aantal bleeksessies volledig zelf bepaalt.

Office bleaching:

Zoals het woord zelf al aangeeft, vindt deze bleach methode plaats in ons tandheelkundig centrum. Het principe is vergelijkbaar met het home bleachen. Ook hierbij wordt de whitening verkregen door een bleekgel, die echter veel meer geconcentreerd is en bovendien nog eens geactiveerd wordt door een speciale bleachlamp. Op een eenmalige zittijd van ongeveer een uur wordt een mooi gebleekt gebit verkregen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Afspraak maken Praktijken