Prothese

Prothese

Er zijn tal van mogelijkheden om tanden definitief te vervangen:

Losse prothese

Kunststofprothese: ofwel een gedeeltelijke (partiële) prothese, ofwel een volledige indien er geen eigen tanden overblijven. In ons tandheelkundig centrum heb je de keuze uit drie verschillende categorieën met stijgende kwaliteit.

Frameprothese: een partiële prothese met metalen basis (Ni-Cr-Co), ook wel skeletprothese genoemd. Deze prothese heeft een beperkt volume, is fijner en zit stabieler door de gegoten ankertjes die op de overblijvende tanden steunen. De prijs ligt hoger dan bij een kunststofprothese.

Kroon- en brugwerk

Dit is een volledig vaste, niet uitneembare tandvervanging. Bij deze behandeling worden de overblijvende tanden rondom geslepen. Deze tanden bevatten vaak al een vulling. De geslepen tanden dienen vervolgens als steun voor een nieuwe kroon (enkelvoudige tand) of een brug (meerdere tanden).

Implantaatwerk

Bij deze behandeling worden schroeven (titanium implantaten) in het kaakbeen geplaatst. Hierop kan de tandarts een uitneembare prothese vastklikken of een vaste constructie vastschroeven of cementeren.

Hoe kunnen wij u helpen?

Afspraak maken Praktijken