Endodontie

Endodontie

De behandeling van het wortelkanaal (Endodontie) is een van de moeilijkere en delicatere disciplines in de tandheelkunde. Wortelkanaalbehandelingen of ontzenuwingen worden in onze groepspraktijken uitgevoerd door de endodontologen Mark Heerinckx, Ana Llopis en Marta Zloch.

In onze groepspraktijken passen we de geavanceerde thermo-plastische methode toe. Na een grondige voorbereiding waarbij de zenuw (lupa) wordt verwijderd, gereinigd, geruimd, gevijld, gespoeld, ontsmet en gedroogd, vullen we de wortelkanalen met warme gutta. Door de opwarming wordt de gutta plastisch zodat het wortelkanaal hermetischer wordt afgedicht in vergelijking met de traditionele methode (guttakegeltjes, een soort rubberen staafjes).

Langere levensduur

Onze endodontologen bereiden de wortelkanalen voor met ultramoderne technieken (mechanische kanaalpreparatie met endo-motor en lengtebepaling via een elektronische apexlocator). Ze maken hierbij gebruik van een microscoop om het resultaat zo perfect mogelijk te krijgen. Door deze uiterst delicate behandeling wordt de levensduur van een ontzenuwde tand opmerkelijk verlengd.

De thermo-plastische methode is veruit de beste methode om de wortelkanalen te vullen.De kostprijs ligt wel hoger dan de traditionele methode en het ziekenfonds voorziet geen extra terugbetaling.

Hoe kunnen wij u helpen?

Afspraak maken Praktijken